fbpx

Debatpilotuddannelsen

Det er såkaldte Debatpiloter, der initierer og faciliterer Frirumsdebatter. Frirummet udbyder to debatpilotuddannelser i 2021 og to i 2022. Uddannelserne vil blive afholdt på henholdsvis Sjælland og Fyn, og alle interesserede kan tilmelde sig.

Uddannelsen foregår over et todages seminarophold, hvor du sammen med andre piloter i svøb vil diskutere, hvordan vi som borgere kan agere handlingsorienteret i vores danske demokrati og på den måde tage medansvar for, at demokratiet og samtalen mellem mennesker styrkes.

Uddannelsen klæder dig på til, at du efter opholdet kan gå ud og arrangere din første Frirumsdebat. Du bliver undervist i selve debatformatet, og du bliver udstyret med værktøjerne til at facilitere og initiere debatterne. I løbet af uddannelsen lærer du eksempelvis om spørgeteknikker, personlig autoritet, kunsten at afbryde respektfuldt samt at skærpe præmisser både mundtligt og skriftligt. Derudover får du en masse inspiration og idéer til, hvordan man kan involvere skolen i lokale partnerskaber, der vinder genklang i lokalsamfundet og trækker borgerne til.

Uddannelsen giver dig værktøjerne til at facilitere din egen debat, og du bliver klædt på til at afholde Frirumsdebatter på skolen, på arbejdspladsen, hos en lokal samarbejdspartner, i naturen eller online. På uddannelsen arbejder du desuden med en konkret debat, som du efter forløbet kan invitere til og afholde.

Du kan se de kommende Debatpilotuddannelser her. Og finde materialer fra uddannelserne her.

Materialer og inspiration

Her finder du materialer fra tidligere Debatpilotuddannelser, Frirummets Powerpoint-skabelon og lydefiler samt visuel identitet.

Afholdte uddannelser

Frirummet har siden 2016 uddannet Debatpiloter til at facilitere Frirumsdebatter rundt omkring i hele Danmark.

Frirummets Debatpiloter

 

Frirummet har uddannet mere end 210 Debatpiloter, der er spredt ud over hele Danmark. Debatpiloterne er enten tilknyttet en højskole, en friskole eller en efterskole, og nogle skoler har mere end en Debatpilot tilknyttet.

Vil du gerne stable en Frirumsdebat på benene, men mangler du en Debatpilot? Så kontakt Frirummets sekretariat her.