fbpx

Politik & Poesi

Politik beskæftiger sig med, hvordan vi gerne vil leve med hinanden, og det sætter rammerne for, hvilket samfund, vi efterstræber. Selvom politik handler om livet, er det sjældent, at vi taler om de værdier og det menneskesyn, der ligger bag.

Vores demokrati er indrettet, så man kan blive genvalgt, og derfor vægtes retorisk slagkraft frem for eftertænksomhed, nysgerrighed og undren i den demokratiske samtale. Hvis vi skal forstå hinanden, må vi gøre plads til det store ’hvorfor’, og vi må give plads til samtaler, som rummer dybde, tanker og følelser.

Derfor har Frirummet i samarbejde med Grundtvigsk Forum skabt arrangementsformatet Politik & Poesi, hvor poesien slår tonen an for den politiske samtale. Poesien kan skabe en anderledes ramme for den politiske samtale, og den kan give plads til de værdier, tvivl og menneskesyn, der ligger bag de entydige politiske beslutninger, der former vores liv.

Som politiker kan man være nødt til at lade, som om livet er enkelt. Der skal jo træffes beslutninger. Vedtages love. Det har vi brug for. Svære beslutninger kræver, at vi gør tilværelsen mere enkel. Men vi har også brug for at holde linjen åben mellem de politiske diskussion og det rodede liv. For hvis ikke politik handler om vores rodede liv, hvad i alverden handler det så om?

Ingrid Ank

Grundtvigsk Forum

Afhold et Politik & Poesi arrangement

Alle kan blive arrangør af et Politik & Poesi arrangement. De første 20 arrangører får 2000,- til forplejning af gæster.

Frirummet tilbyder konkrete idéer til formater, og Ingrid Ank fra Grundtvigsk Forum afholder en online workshop, hvor du får inspiration til at udvikle dit arrangement. Workshoppen afholdes i starten af oktober.

Du kan hente vores inspirationshæfte til formater her. Grundtvigs Forum har udviklet samtalekort, som kan være med til at starte en samtale, der blander politiske diskussioner og det poetiske liv. Hent vores samtale kort her. 

Tidligere arrangører har grebet arrangementet an på forskellige måder. Eksempler på tidligere arrangementer er:

  • Lokal politikere i Fredericia diskuterede det menneskesyn, der ligger bag deres politik
  • Køge Bibliotekerne sang sange fra Højskolesangbogen og diskuterede danskhed, censur og #metoo
  • Lokalforum Jyderup inviterede til samtalesaloner om generationsforskelle og identitetspolitik

Politik & Poesi er arrangeret i samarbejde med Grundtvigsk Forum med støtte fra Samfonden.

Grith Holme Staunsager

Grith Holme Staunsager

Tlf. 2156 5547
grith@frirummet.org