fbpx

De nominerede

Juryen har nomineret fem kandidater til Folkets Journalistpris. Læs her, hvad ungepanelet og juryen har lagt vægt på i deres vurdering. (De nominerede står i vilkårlig rækkefølge).

Zetland – Nomineret for at involvere læsere og gå i dialog.
Nysgerrigheden er motoren i Zetlands journalistik. Zetland formår at skabe troværdighed og vækket tillid ved at skrive personligt og svare på kritik. Zetland tager modtagerne alvorligt, arbejder grunddigt og tager sig tid til at få flere nuancer frem. Zetland har skabt et marked, som ingen troede var der, og har introduceret Danmark for en ny journalistisk disciplin. De har skabt nye pejlemærker for journalistik, som andre i branchen kan lade sig inspirere af.

Børneavisen – For involvering af målgruppen og for at engagere målgruppen i vigtige emner.
Børneavisen er lykkes med at flytte grænsen for, hvad der er interessant for hvem. Børneavisen formidler i et let sprog, der rammer målgruppen og inspirerer direkte til deltagelse. Mediet skaber tillid gennem personlige historier og genkendelige kilder. Børneavisens journalistiske metode er også relevant for medier, der skriver til en ældre målgruppe. Mediet gør en stor pædagogisk indsats, der kommer resten af branchen til gode for en meget underrepræsenteret gruppe af modtagere.

Videnskab.dk – Nomineret for serien Red Verden, der formidler formidler tung viden på en konstruktiv og involverende måde.
Videnskab.dk er et tillidsvækkende medier, der formår at formidle et komplekst og relevant emne på en let måde, og deres artikler er vinklet konstruktivt. Mediet bruger i høj grad troværdige kilder. Mediet inspirerer målgruppen til engagement og interaktion gennem deres indsats på sociale medier.

TV 2 Lorry – for involvering gennem “Spørg Lorry” og formidling via mediets Youtube-kanal
TV2- Lorry er på kort tid lykkes med at være relevant og spændende for en yngre målgruppen. Mediet inddrager mange borgere og tager borgernes indput alvorligt. Mediet er tilstede på flere platforme og skaber genkendelighed og tillid ved at lade modtageren lære journalisterne at kende. Mediet bruger flotte farver og har et flot og indbydende design på alle platforme.

Fyns Amts Avis Fyens Stiftstidende, TV2 Fyn – Nomineret for deres samarbejde med STV om valgfolkefester forud for kommunalvalget 2021
De fynske medier tager et særligt ansvar for den demokratiske samtale midt i en valgkamp og skaber et møde mellem folket og de folkevalgte med stor respekt for borgeren. De skaber rum for en åben samtale og et stort engagement både før, under og efter valget. De lykkedes med at gøre borgere og politikere til en del af samme sag, og de tager begge parter alvorligt.

Ungepanelet
Elever fra Gudenådalens Friskole, Bordings Friskole, Al Hikma Skolen, Ådalsskolen/Fangel Friskole, Roskilde Festival Højskole, Osted Efterskole, Svendborg Efterskole.

Jury
Juryformand: Professor i journalistik og leder af journalistuddannelsen på SDU, Peter Bro
Repræsentant for de frie skoler, Lisbeth Trinskjær (formand for højskolerne)
Direktør for Constructive Institute, Ulrik Haagerup
Journalist, medskaber af konstruktiv journalistisk metode og Forfatter til “Blev du klogere”, Cathrine Gyldensted
Forfatter til FINT-modellen, Gerd Maria May
Repræsentant fra Dansk Journalistforbund, Signe Aarestrup
Repræsentant fra Danske Medier, Mads Brandstrup

Se hvem der også var indstillet her