fbpx

Hvad er Frirummet?

Frirummet blev skabt i 2016 af Friskoleforeningen, Efterskoleforeningen og Højskoleforeningen, med støtte fra TrygFonden. Formålet med Frirummet var, og er stadig, at skabe gode kår for den politiske og offentlige debat, se nuancer i konflikter og involvere elever, lokalbefolkning og debattører i en fælles drøftelse om vores demokrati.

I dag er Frirummet en ny debatform og et pædagogisk initiativ, der betragter konflikten som en måde at blive klogere på. I Frirummet er det centralt, at vi tør være uenige, og at vi gennem tvivl og nysgerrighed søger fælles initiativer. 

Frirumsdebat

Frirummet har udviklet en ny debatform, som ikke er bange for at trække konfliktens fronter op, men som gennem refleksion over tvivl og dilemmaer søger initiativer for det fælles bedste. Frirumsdebatten vil udfordre de traditionelle rammer for debat og styrke den demokratiske samtale mellem borgere og folkevalgte.

Pædagogisk arbejde

Frirummets pædagogiske arbejde sigter mod at forbedre børn og unges forudsætninger for at deltage i offentlig samtale. Det pædagogiske udgangspunkt i Frirummet er, at vi bliver klogere af uenighed, hvis der samtidigt er mulighed for at tvivle, reflektere og tage initiativ sammen.