fbpx

Folkets Journalistpris 

Med Folkets Journalistpris vil vi belønne journalistik, der forbedrer den offentlige samtale. Prisen hylder journalistik, der udfolder en sags kompleksitet og belyser nuancer frem for at polarisere, journalistik der vækker vores nysgerrighed, skaber tillid og inspirerer den til forandring. Folkets Journalistpris uddeles til en journalist eller en gruppe af journalister, der har bidraget til at forbedre den offentlige samtale ved at skabe plads til nuancer, refleksion og inspirere til demokratisk virkelyst.

Vores jury har nomineret fem kandidater, som vil blive præsenteret for vores ungepanel bestående af friskoleelever, efterskoleelever og højskoleelever. Klik på knappen nominerede og læs mere om udvælgelsesprocessen og ungepanelet. Nedenfor kan du også læse mere om kriterierne, prisen uddeles efter og om baggrunden for Folkets Journalistpris.

Prisen uddeles første gang i 2022 for journalistik, der er udkommet i kalenderåret 2021. Overrækkelsen sker på Grundlovsdag ved Demokratifestivalen i Ollerup. Med prisen følger en præmie på 50.000 kr.

Alle interesserede har kunnet indstille kandidater frem til 20. april.

Folkets Journalistpris er støttet af Samfonden.