fbpx

Folkets Journalistpris 

Fyens Stiftstidende, Fyns Amtsavis og TV2 Fyn vinder Folkets Journalistpris for samarbejdet om valgfolkefester op til kommunalvalget 2021. De fynske medier får prisen for at tage et særligt ansvar for den demokratiske samtale midt i en valgkamp og for at skabe et møde mellem folket og de folkevalgte med stor respekt for borgeren. De tager den offentlige debat et andet sted hen og skaber et stort engagement både før, under og efter valget.

De tre medier inviterer borgere ind, som måske ikke føler, de normalt er en del af den offentlige debat, og de tager dem alvorligt. Man bliver demokratihøj af at være der, lyder det i begrundelsen fra juryen.
Læs pressemeddelelsen her

Med Folkets Journalistpris vil vi belønne journalistik, der forbedrer den offentlige samtale. Prisen hylder journalistik, der udfolder en sags kompleksitet og belyser nuancer frem for at polarisere, journalistik der vækker vores nysgerrighed, skaber tillid og inspirerer den til forandring. Folkets Journalistpris uddeles til en journalist eller en gruppe af journalister, der har bidraget til at forbedre den offentlige samtale ved at skabe plads til nuancer, refleksion og inspirere til demokratisk virkelyst.

Vores jury har nomineret fem kandidater, som er præsenteret for vores ungepanel bestående af friskoleelever, efterskoleelever og højskoleelever. Klik på knappen nominerede og læs begrundelsen for de nominerede. Nedenfor kan du også læse mere om kriterierne, prisen uddeles efter og om baggrunden for Folkets Journalistpris.

Prisen uddeles første gang i 2022 for journalistik, der er udkommet i kalenderåret 2021. Overrækkelsen sker på Grundlovsdag ved Demokratifestivalen i Ollerup. Med prisen følger en præmie på 50.000 kr.

Alle interesserede har kunnet indstille kandidater frem til 20. april.

Folkets Journalistpris er støttet af Samfonden.