fbpx

De frie skoler som demokratiske kraftcentre

Frirummet udspringer af de frie skolers tanker om demokratisk dannelse og medborgerskab. De frie skolers oplysning har altid haft til formål at vække til engagement om det fælles bedste. Og siden 1844 har først højskolerne, siden de andre frie skoler, rundt omkring i landet oplivet og oplyst deltagerne på skolerne. De har i høj grad været lokale kultur- og kraftcentre, hvor lokalbefolkningen har kunnet mødes om at udveksle synspunkter med hinanden og med de folkevalgte.

 

Med vores DNA i de frie skoler ikke bare tror vi på et frit folkestyre – vi er også forpligtede på at kæmpe for det – og på at gentænke og forsvare det. Derfor Frirummet.

– Lisbeth Trinskjær, formand for Højskolerne, Peter Bendix Pedersen, formand for Friskolerne, Torben Vind Rasmussen, formand for Efterskolerne​.

Formændene for de frie skoler repræsenterer i dag mere end 700 skoler over hele landet. Du kan læse om formændenes tanker bag Frirummet og skolernes rolle som demokratiske kraftcentre her.

 

Formændene for de frie skoler.
Fra venstre ses Peter Bendix Pedersen, formand for Friskolerne, Lisbeth Trinskjær, formand i Folkehøjskolernes Forening og Torben Vind Rasmussen formand i Efterskoleforeningen.