fbpx

Frirummets debatpiloter

En debatpilot er den person, der faciliterer en Frirumsdebat. Debatpiloten styrer Frirumsdebatten efter en særlig form, som debatpiloten lærer på Frirummets debatpilotuddannelse. Før Frirumsdebatten forbereder debatpiloten sig på de tre runder, som Frirumsdebatten består af: Fronterne, Refleksionerne og Initiativ. Debatpiloten trækker konfliktens fronter op, skaber rum til debattørernes tvivl og refleksioner og inddrager deltagernes argumenter og forslag til handling.

Book en debatpilot
Har du en idé til en Frirumsdebat, kan du booke en debatpilot til at facilitere og forberede debatten. Frirummet formidler gerne kontakten til debatpiloter, der alle har tilegnet sig de kompetencer, det kræver, gennem Frirummets debatpilotuddannelse. Det kræver en del forberedelse af lede en Frirumsdebat. Derfor har vi sat et fast honorar på 5000 kroner til debatpiloten.

Er du allerede uddannet debatpilot, så læs mere om, hvordan du planlægger en Frirumsdebat her: Planlæg en Frirumsdebat

Om Frirumsdebatten
Frirumsdebatten er en anderledes debatform. Den udfolder en konflikt ved at give plads til nuancer og tvivl. Den udråber ikke en vinder og en taber, men forsøger at øge forståelsen for de forskellige holdninger. Målet med Frirumsdebatten er, at deltagere og debattører bliver klogere på uenigheden og dens dilemmaer. En Frirumsdebat inviterer deltagerne til at bidrage med argumenter og løsninger og inspirerer dermed til initiativ og handling.
Frirumsdebatten er udviklet i samarbejde med journalister og forskere i 2016. Læs mere om Frirumsdebatten her.

Book en debatpilot
Frirummet har debatpiloter i hele landet. Debatpiloterne har typisk øvrig erfaring fra skoler, medier, institutioner eller andre samfundsinvolverede organisationer, og nogle har specialiseret sig i bestemte emner. Find listen over debatpiloter ved at klikke nedenfor.

Bliv debatpilot
Ønsker du selv at blive debatpilot, kan du deltage i et af vores 2-dages uddannelsesforløb. Uddannelsen kvalificerer dig til at lede en Frirumsdebat. Læs mere om, hvad uddannelsen indebærer, og hvor og hvornår du kan deltage.