fbpx

Book en debatpilot

Debatpiloterne her på siden faciliterer gerne Frirumsdebatter eksternt. I kan læse om debatpiloterne, og se hvor i landet, de befinder sig. I første omgang bedes du række ud til Grith på grith@frirummet.org, som sætter jer i kontakt med en debatpilot. Oplys gerne, hvilke emner, datoer, debatpiloter mv., I synes, kunne være interessante.

Der er debatpiloter i hele landet, og Frirummet arbejder løbende på at udvide listen på hjemmesiden. Derfor kan du kontakte grith@frirummet.org, hvis du ikke finder din landsdel på siden her.

Hovedstaden

NAVN: Sanne Wiedemann
BY: København
OM DEBATPILOTEN: Sanne er skoleleder på Hillerød Lilleskole og har derudover erfaringer med facilitering af teambuilding og Frirumsdebatter.

Læs mere om debatpiloten her

EN DEBAT ER GOD NÅR… den starter med nysgerrighed, den gensidige respekt og viljen til at lytte. Når vi er opmærksomme på nuancer, perspektiver, følelser og fakta kan dialogen gøre os klogere, sammen.

SÆRLIGE EMNER
: Sanne har planlagt debatter om karakterer, atomkraft, miljø, uddannelse og samfundsforhold, og er altid åben for andre emner.

NAVN: Mia Hesselberg-Thomsen
BY: Hovedstadsområdet & Thy/Vestjylland
OM DEBATPILOTEN: Mia er selvstændig og arbejder bl.a. med kommunikation & formidling på www.actto.dk, har været foredragsholder siden 2002, og underviser journalister i at moderere og formidle på TV og radio.

Læs mere om debatpiloten her

EN DEBAT ER GOD NÅR… formen og rammen kan inkludere og holde samtalen på sporet. En form med plads til at ytre sig, blive klogere og være uenige, kan være muligheden for at komme videre i komplekse forhold og diskussioner.

SÆRLIGE EMNER: Mia interesserer sig for skole, pædagogik, forældre, ledelse, kultur, kunst, miljø, natur – og meget mere.

NAVN: Tina Dransfeldt Christensen
BY: København
OM DEBATPILOTEN: Tina er ekstern lektor på Kulturmødestudier på RUC, er projektchef for Fahads Forsamlingshus, og har haft ansvar for at udvikle, tilrettelægge og afvikle 80-100 debatskabende arrangementer om året hos FOF København.

Læs mere om debatpiloten her

EN DEBAT ER GOD NÅR… den er nysgerrig og undersøgende, og når den anerkender, at uenighed er et grundvilkår for den demokratiske samtale. Den gode debat er ikke en boksekamp, men en samtale.

SÆRLIGE EMNER: Tina har mest beskæftiget sig med køn, ligestilling, kulturmøder og religion, men er vant til at moderere mange emner og går altid nysgerrigt og engageret til værks.

 

NAVN: Rasmus Grosell
BY: København
OM DEBATPILOTEN: Rasmus underviser virksomheder i konfliktforståelse og forhandling, er ansat ved Rigspolitiets konfliktråd, og har mange års erfaring med facilitering. Rasmus er tidl. leder af Holbæk Kulturskole & viceforstander på den Rytmiske Højskole.

Læs mere om debatpiloten her

EN DEBAT ER GOD NÅR… det lykkes at inddrage dialog, og når det lykkes at gå fra fronter, til refleksion, til initiativ.

SÆRLIGE EMNER
: Rasmus er særligt optaget af processen, frem for selve emnet. Derfor er han åben for alle emner!

NAVN: Jacob Christian Eriksen
BY: København
OM DEBATPILOTEN: Jacob er leder af Politikens Debattør- og Kritikerskole, har tidligere været journalist for bl.a. DR Detektor og DR2 Dokumentar og har moderet mange debatter for CPH:DOX, Institut for Menneskerettigheder og Politiken.

Læs mere om debatpiloten her

EN DEBAT ER GOD NÅR… man tager sig tiden til at forstå de argumenter, man har tendens til at springe hurtigt over, og når man spørger ind med gensidig respekt.

SÆRLIGE EMNER
: Jacob har særligt beskæftiget sig med politik, økonomi, miljø og klima. Han er også optaget af unge stemmer i samfundsdebatten og techgiganternes rolle i den offentlige samtale.

 

Region Sjælland

NAVN: Tine Dalskov
BY: Holbæk 
OM DEBATPILOTEN: Tine er efterskolelærer på Tølløse Slots Efterskole, udvikler skoleiforandring.dk og har faciliteret mange pædagogiske dage og workshops. Hun anvender både Frirumsdebatten i undervisningen og i lokale initiativer, fx Folkemødet i Holbæk.

Læs mere om debatpiloten her

EN DEBAT ER GOD NÅR… man går direkte ind i fordommene og konflikten, og åbner op for en dybere dialog. Her kan man flytte barrierer og berøringsangst, og dermed styrke den offentlige samtale.

SÆRLIGE EMNER:
Tine er optaget af uddannelse, unge og trivsel, organisationsudvikling og nedbrydning af barrierer i bred forstand. Hun har en nysgerrig tilgang til livet, og dermed også mange emner.

 

Region Midtjylland

NAVN: Sanne Krause
BY: Aarhus
OM DEBATPILOTEN: Sanne er dansk, engelsk og samfundslærer på Skibelund Gymnastik- og Idrætsefterskole, og har afholdt Frirumsdebatter online og på Kulturmødet Mors.

Læs mere om debatpiloten her

EN DEBAT ER GOD NÅR… vi kan høre mennesker, der er kloge på et emne, også kan være i tvivl og se dilemmaerne og konflikterne i en debat. Det kan nuancere vores oplevelse og forståelse af et emne, og kan gøre, at vi selv bliver klogere. 

SÆRLIGE EMNER:
Sanne er meget optaget af køn og kønspolitik, national politik, klima, ungdomsliv, dannelse og frihed.

 

Region Nordjylland

NAVN: Stinne Krogh Poulsen
BY: Aars
OM DEBATPILOTEN: Stinne er cand.mag i spansk og dansk, tidligere HF-lærer og siden 2017 viceforstander på Himmerlands Ungdomsskole. Hun har tidligere faciliteret Frirumsdebatter i bl.a. Kulturhus Søttrup, Viborg Bibliotek og på Folkemødet.

Læs mere om debatpiloten her

EN DEBAT ER GOD NÅR… debattørerne er nysgerrige på hinandens synspunkter og baggrunden for dem. Det er vigtigt, at både debattører og tilhørere kan flytte sig og blive klogere i debatten. En debat er god, når man bagefter tænker “Sådan har jeg aldrig set på det før”.

SÆRLIGE EMNER: Sanne er optaget af samfundsforhold, politik, kultur, uddannelse og klima – men er grundlæggende et nysgerrigt menneske, der kan fanges af de fleste emner.