fbpx

Blev du klogere?


Hvor ofte bliver du egentlig klogere at af overvære en politisk debat? Og hvor vedkommende er den?

De senere år er megen politisk debat blevet til konfliktunderholdning. Unge trækker sig fra den offentlige samtale, og mange kan ikke håndtere at være i konflikt. Men hvad nu hvis det var legitimt at udtrykke tvivl? Hvad nu hvis debattørerne blev tvunget til at sætte sig i modpartens sted? Hvad nu hvis det var okay, at vi ikke bliver enige? Og hvad hvis du som tilhører til en debat skulle bidrage med løsningsforslag?

Journalist Cathrine Gyldensted har undersøgt potentialet i Frirumsdebatten, en ny debatform, der udfordrer de traditionelle rammer for politisk debat med det formål at styrke den demokratiske samtale mellem borgere og folkevalgte. I bogen kan du møde folkene fra de frie skoler, der står bag initiativet Frirummet, politikere og debattører, der har deltaget i en Frirumsdebat, samt nogle af de journalister, der er med til at sætte rammen for debatten i medierne.

Resultatet er Blev du klogere? – en bog, der forhåbentlig kan inspirere til en bedre offentlig debat, hvor alle har mulighed for at blive klogere.

Blev du klogere? udgives på Forlaget Højskolerne og kan købes på webshoppen fra den 20. november 2020.

Om forfatteren

Cathrine Gyldensted er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (2000) samt Msc i Applied Positive Psychology fra University of Pennsylvania, USA (2011). Hun har siden 2011 været pionér og udvikler af konstruktiv journalistisk metode i samarbejde med mediehuse og journalist-uddannelser i Skandinavien, EU, Storbritannien, USA og i Afrika. I dette arbejde har hun publiceret en håndfuld forskningsartikler, som definerer og udforsker konstruktiv journalistik.

Hun er tidligere radiovært på P1 Debat samt Radio24Syv, nyhedsreporter på TV Avisen, undersøgende journalist på 21Søndag samt USA-journalist for DR Nyheder i årene 2007 til 2011.

 

Omtale

“Journalist i ny bog: Her er en måde at debattere på, som får os til at forstå hinanden i stedet for at splitte os”
Kristeligt Dagblad, 21. november 2020.

“Cathrine Gyldensted: Den skingre samfundsdebat har brug for et skud ‘Mads & Monopolet'”
Politiken, 5. januar 2021.