fbpx

Afhold en Frirumsdebat

Når du har en idé til et emne, kan du overveje om det egner sig til en Frirumsdebat. En Frirumsdebat skal indeholde en tydelig konflikt. Det  vil sige, at debattørerne skal kunne svare klar ja eller klart nej til det, der debatteres. En Frirumsdebat formuleres derfor altid som et Ja/nej spørgsmål. Det er nødvendigt med en klar front for at debattens nuancer og dilemmaer sidenhen kan foldes ud. Find eksempler på tidligere Frirumsdebatter her.

Når dit emne er klar, skal du have fat i en dygtig debatpilot. Frirummets debatpiloter er uddannede til at lede en Frirumsdebat efter de principper og regler, der gælder for denne debatform. Det kræver en del forberedelse at lede en Frirumsdebat. En debatpilot koster derfor 5000 kroner. Frirummet formidler kontakten til debatpiloten, som får det fulde honorar.

Forbered Frirumsdebatten


Lokaler

Som arrangør skal du finde et godt sted, der kan være rammen om din Frirumsdebat. Det kan være på en skole, på et bibliotek eller i et kulturhus. Tænk også gerne i alternative steder som folk ikke normalt har adgang til, eller som normalt ikke åbnes for debatter. Det kan være virksomheder, seværdigheder eller steder med lokal værdi. Hvis du ikke selv har adgang, så har dine samarbejdspartnere måske.

Markedsføring
Tænk over, hvordan du vil gøre debatten synlig. Overvej hvem målgruppen er, og hvilke kanaler, de kan finde jer på. Det kan være gennem pressemeddelelser og annoncer i lokale medier, opslag på sociale medier, plakater og opslag i lokalområdet. Husk at bede debattørerne og de ansvarlige for lokationen om at hjælpe med markedsføring.
Har du brug for sparring til markedsføring, så kontakt Frirummets kommunikationsmedarbejder på signe@frirummet.org

 

Debatpiloternes kompetencer
Debatpiloterne har forskellige baggrunde, og beskæftiger sig med en bred vifte af ting. Fælles er dog, at de har lært:

  • At stille nysgerrige spørgsmål
  • At være skarp på, hvad der er uenighed om
  • At lede en debat på en respektfuld & neutral måde
  • At have en bred forståelse af konfliktelementet
Book en debatpilot

Frirummet har samlet et hold debatpiloter, som gerne vil facilitere Frirumsdebatter eksternt. I kan få et indblik i debatpiloterne ved at klikke videre.

Materialer til debatpiloter

Her finder du materialer fra tidligere Debatpilotuddannelser, Frirummets Powerpoint-skabelon samt visuel identitet.