fbpx

Bliv Debatpilot

Frirumsdebatten er udviklet på baggrund af et ønske om at styrke den offentlige samtale og gennem diskussion og debat at øge forståelsen for, at andre kan mene noget andet end “mig”. En Frirumsdebat tager konflikten og dens dilemmaer alvorligt, men udråber ikke vindere og tabere. Den giver derimod plads til nuancer og tvivl og gør os klogere. Frirumsdebatter står derfor i kontrast til den form for konfliktunderholdning, som vi alt for ofte oplever i mediernes traditionelle debatter, hvor fokus er selve konflikten og ikke de holdningsforskelle, som ligger bag den. Udgangspunktet er, at den offentlige debat først og fremmest skal gøre debattører såvel som deltagere klogere på problemstillingerne – ikke puste til polariseringstendenser.

Som debatpilot lærer du at udvikle, arrangere og facilitere Frirumsdebatten. Du lærer om baggrunden for debatformen, og vi går i dybden med de enkelte elementer, som indgår i debatten fx konflikt, tvivl og det personlige spørgsmål. Gennem konkrete eksempler analyserer og diskuterer vi udfordringer i og omkring den offentlige samtale.

Debatpilotuddannelsen foregår som et todages seminarophold med undervisning i blandt andet konfliktanalyse, spørgeteknikker, debatstyring, kunsten at afbryde respektfuldt, opsummering mv. Sideløbende vil du få hjælp til at idéudvikle din egen debat, som du efterfølgende selv kan arrangere og facilitere.

Du vil blive undervist af Frirummets projektleder og tidligere folketingsmedlem, Marlene Borst Hansen, og journalist og forfatter, Anders Stahlschmidt. Begge har været drivende kræfter i udviklingen af Frirumsdebatten.

Frirummet udbyder på nuværende tidspunkt følgende Debatpilotuddannelser:

 

2022

19. – 20. januar på Sonnerupgaard Gods i Hvalsø – Tilmeld dig HER

22. – 23. marts på Kursuscenter Brogaarden i Middelfart – Tilmeld dig HER

 

Alle forløb starter kl. 09:00 den første dag og slutter kl. 16:00 på andendagen.

Pris for deltagelse: 2700 kr. (inkl. moms). Deltagerbetalingen dækker forplejning, overnatning, materialer mv.